Boeken over rekenen

Op deze pagina treft u een overzicht van diverse boeken die u kunnen helpen om snel te leren rekenen. Wanneer u op een van de links klikt, opent er een nieuw venster naar bol waar u het betreffende boek kunt bestellen. Heeft u commentaar op een van de boeken die hier staan weergegeven? Laat het ons weten, uw waardering wordt door ons zeer op prijs gesteld.

How to calculate Quickly

De naam zegt het al: dit boekje vertelt u hoe u snel kunt leren rekenen. Het boekje is al zeer oud; de eerste druk dateert uit de jaren '40. Het boekje bevat niet zozeer uitleg, als wel een heleboel oefeningen die u kunt afwerken. De methode die in dit boekje wordt gebruikt is het herhalen en blijven herhalen van sommetjes. Mijn ervaring is dat dit wel goed werkt, maar dat het een zeer tijdrovende manier is om uw rekenvaardigheid te verbeteren. De tabellen die erin staan zijn wel handig om zelf mee te oefenen en aan te scherpen, maar als u over weinig tijd beschikt bent u beter af met een van de andere boeken.

Secrets of Mental Math

Als u weinig tijd heeft om uw rekenvaardigheid te verbeteren, is dit waarschijnlijk de beste optie. Het boekje is in eenvoudig Engels geschreven en laat u stap voor stap zien hoe u sommen makkelijk oplost. Dit boekje werkt (net als deze site) volgens de van-links-naar-rechts- methode. Enige nadeel is dat het boekje maar een zeer beperkt aantal oefeningen bevat.

The Trachtenberg Speed System Of Basic Mathematics

The Trachtenberg Speed System of Basic Mathematics is het boek voor de echte fanatiekelingen. Het Trachtenberg systeem wordt algemeen gezien als de meest snelle en accurate hoofdrekenmethode. In dit boek, geschreven door Trachtenberg zelf, zet hij zijn methode uiteen. Het boek is geschreven in de jaren '40 en leest niet erg makkelijk. Ander nadeel is dat u ruim de tijd moet nemen als u het hele systeem wilt leren.

Het Psychologisch Onderzoek

Dit boek, geschreven door Wim Bloemers, geldt als het standaardwerk voor assessments en sollicitatiegesprekken. In de verschillende hoofdstukken wordt u voorbereid op alle mogenlijke psychologische tests en assessmentopdrachten. Zowel kwalitatieve als kwantitatieve aspecten die u voor uw sollicitatieprocedure kunt gebruiken komen aan bod. Het is een goed leesbaar boek met duidelijke aanwijzingen. De testjes in het boek zijn eenvoudig en summier, maar desondanks goed om mee te oefenen. Verder bevat het boek veel informatie over verschillende assessmentprocedures en over de gangbare vragen die je tijdens een sollicitatiegesprek kunt verwachten. Al met al waarschijnlijk het beste boek over dit onderwerp dat er op dit gebied (het maken van assessments) verkrijgbaar is.

Verder leren hoofdrekenenen? Leer ook sneller delen en optellen, of probeer alvast de gratis rekentest.

Rekenles.com 2024 ©

Rekenles.com is een GRATIS website waarmee je snel leert rekenen

Lessen
Oefenen
getallen
handig

Er zijn verschillende boeken verkrijgbaar met methoden om snel te leren rekenen.

Tips, opmerkingen of vragen voor de redactie?